PC

57 procesoare noi Intel au fost depistate în noua versiune beta AIDA64

Intel pare să pregătească noi seturi de procesoare mobile și de birou, FinalWire adaugând o mulțime de modele noi într-o versiune beta recentă a suitei sale de soft pentru benchmarking, AIDA64. Printre noile procesoare este inclus și ceea ce pare a fi primul procesor mobil i9.

Prin notele de lansare ale versiunii beta AID64 Extreme beta 5.92.4397 se pot depista câteva modele noi de procesoare Intel. Acestea sunt listate ca aparținând celor de a opta și a noua generație (seria 8000 și 9000), variind de la Celeron și Core i3 la Core i7 și un nou Core i9.

În total, versiunea beta AIDA64 adaugă suport pentru 57 procesoare noi Intel. Deși procesoarele mobile de la Coffee Lake au fost în lucru pentru o perioadă de timp, aceasta este prima sursă solidă care dezvăluie modelele specifice pe care le vom vedea atunci când noile cipuri vor fi lansate. Noi procesoare pentru desktop sunt de asemenea pe drum, Intel lansând o combinație de modele Core i3, i5 și i7 care par să vizeze segmentul de putere și frecvențe mai reduse decât gama curentă de procesoare, judecând după sufixe și numerele de model.

Prezența procesoarelor din seria 9000 poate de asemenea să indice că Intel lansează o nouă generație de procesoare, dar încă nu se știe dacă aceste modele sunt sau nu variante noi ale generației Coffee Lake sau modele Cannon Lake pe 10nm. Momentul pare oarecum prematur pentru a trece la noua arhitectură, dar ținând cont că următoarea ediție CES se apropie, iar competiția între procesoare este foarte strânsă, orice este posibil.

Și mai important, se pare că segmentul mobil este pe cale să primească primul procesor Core i9, modelul 8950HK. Putem doar specula ce va aduce acest nou procesor în ceea ce privește numărul de nuclee și frecvențele acestuia, dar pare să indice faptul că Intel intenționează să ofere procesoare mobile cu șase nuclee (sau, eventual, opt nuclee) pentru dispozitivele mobile de ultimă generație de pe piaţă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button