Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Google plateste 550.000 de dolari catre utilizatorii care gasesc brese de securitate in Android

/
/
/

Recompense pentru cei care au descoperit gauri in zidurile sigure construite in jurul sistemului de operare Android au mai fost oferite in trecut de catre Google. Ba mai mult, acestea au crescut pe masura ce complexitatea vulnerabilitatilor a escalat.

Se pare ca Google a platit unui numar impresionant de 82 de persoane suma de 550.000 de dolari in ultimul an, toate aceste 82 de persoane descoperind o vulnerabilitate fie intr-un telefon, tableta, masina sau orice gadget ce ruleaza un OS Android. 

Atunci cand Google a lansat programul Android Security Rewards in 2015, acesta avea un singur scop: sa recompenseze pe cei care descopera brese de securitate, astfel compania platind in 2015 circa 30.000 de dolari pentru vulnerabilitati.

Google face pasul mare in acest caz si incearca sa duca cu zaharelul userii de formuri de specialitate, hackerii experimentati si programatorii cu experienta. La drept vorbind este o strategie demna de aplaudat, astfel de burse fiind bine venite, mai ales ca sunt si studenti sau tineri implicati, care astfel pot sa isi gaseasca chiar si un job in sanul companiei. Cazurile de acest gen nu sunt rare. Pe de alta parte, Google ar face bine sa se axeze pe viitor si pe o latura mult mai sigura, eventual servicii native care sa poata sa protejeze utilizatorul. Pana la urma, urmei, avem in buzunar un terminal cu mai toate datele noastre personale.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar