MORE

4chan a fost vândut

4chan, acel loc oarecum înspăimântător de pe internet, care ne-a adus minunății precum lolcats, rickroll, și multe alte lucruri de care nu vei putea scăpa vreodată, a fost vândut.

Creatorul site-ului, Christopher „moot” Poole, a decis ca după 12 ani de zile a venit timpul să se descotorosească de 4chan, după ce și-a anunțat deja „pensionarea” în luna ianuarie.

Site-ul a fost vândut, pentru o sumă nespecificată, lui Hiroyuki Nishimura, creatorul site-ului japonez 2channel, ce a fost o sursă de inspirație pentru 4chan. Motivul pentru care Poole nu a vândut site-ul altcuiva a fost încrederea pe care o are în Nishimura de a îngriji mai departe comunitatea, așa cum se cuvine.

Site-ul 2channel a fost înființat în 1999, cu 4 ani înainte de 4chan, și a fost construit cu principii similare în minte, de a a permite utilizatorilor să facă în mare parte orice le trece prin cap.

Această schimbare foarte probabil nu va avea un efect sesizabil asupra funcționării de zi cu zi a lui 4chan. Puține lucruri fac asta.

[Wired]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button