MORE

412 milioane de conturi compromise dupa un atac asupra retelei de site-uri FriendFinder

Reteaua de site-uri FriendFinder este destul de mare, din ea facand parte nume sonore precum Penthouse sau AdultFriendFinder, un site pe care multi dintre voi il cunosc din reclamele de pe majoritatea site-urilor de proveninenta indoielnica.

Daca te-a pus necuratu’ si ti-ai facut un cont pe AdultFriendFinder, Cams.com, Penthouse, Stripshow sau iCams s-ar putea ca parola si mailul tau sa fie compromise. In total, 412 milioane de conturi. 

Conform site-ului leakedsource, Adultfriendfinder.com, cea mai mare comunitate destinata sexului si swingarilor din lume a pierdut datele a 340 de milioane de utilizatori. Cams.com 63 de milioane, Penthouse 7.1 milioane si lista continua pana la suma de 412.214.295 milioane de conturi.

Hackerii au reusit sa sustraga informatiile cu ajutorul unui atac intern, accesand direct baza de date a retelei FriendFinder, fara sa se mai streseze cu sistemul de aparare online. Sistem de protectie care era cam de pomana, avand in vedere ca in spatele acestuia datele erau pastrate in alb, in fisiere text simple, fara cripare sau o forma de protectie rudimentara. Facand furtul informatiilor cu atat mai usor.

Mai grav este faptul ca reteaua de site-uri FriendFinder a vandut in trecut site-ul Penthouse.com, cu toate astea au pastrat datele de login ale utilizatorilor si acestera fiind si ele pastrate in alb. Nu se stie inca cum au reusit hackerii sa obtina acces la serverele FriendFinder, cer este ca acum 63 de milioane de oameni singuri, sau in cautare s-au trezit peste noapte cu informatiile compromise.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close