RSS PaginaDeMediaTech&IT

40 de scoli din mediul rural au acum acces la educatie digitala

Datorita efortului comun depus intre utilizatorii de servicii Telekom, Vodafone Romania si Fundatia Vodafone RO, s-au strans 160.000 de euro. Banutii vor sprijini educatia prin programul „Scoala din valiza” din mediul rural. Astfel, 40 de scoli din mediul rural vor beneficia acum de resurse pentru educatie in format digital. Fundatia Vodafone Romania a dublat suma stransa din donatii si a finalizat achizitia unui numar de 1.200 de tablete. Dispozitivele se afla chiar acum in drum spre elevii din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Brasov, Calarasi, Cluj, Dambovita, Dolj, Galati, Iasi, Mures, Neamt, Timis, Valcea si Vaslui.

Campania „Impreuna nu lasam niciun elev in urma”

In mai putin de doua luni de la inceputul campaniei „Impreuna nu lasam niciun elev in urma”, romanii au sustinut copiii din mediul rural sa obtina acces egal la educatie. Suma atinsa s-a apropiat de 80.000 de euro din donatiile oamenilor. Fundatia World Vision Romania a contribuit la imbunatatirea continutului distribuit digital pe platforma „Scoala din valiza”; alaturi de tabletele achizitionate.

“Ne bucuram ca atat de multi oameni au realizat importanta solutiilor educationale dedicate si au donat pentru un viitor mai bun pentru elevi. Ajutorul lor a fost esential, deoarece astfel am reusit sa ajungem la un numar mai mare de scoli, mai repede. Este important ca societatea sa inteleaga ca putem realiza lucruri marete daca actionam impreuna, intr-un efort comun de a face fapte bune. Avand in vedere deficitul de instrumente digitale pentru educatie din zonele rurale si nevoia tot mai mare de acces la educatia digitala in contextul actual, am decis sa extindem aceasta initiativa. Prin urmare, incurajam oamenii sa ni se alature in continuare in acest efort si sa continue sa doneze in perioada aceasta pentru a aduce educatia digitala in mai multe scoli rurale, pentru mai multi elevi care au nevoie de sprijin.a declarat Angela Galeta, Director al Fundatiei Vodafone Romania.

Vodafone Romania s-a alaturat efortului de a ajuta elevii din zonele rurale sa isi continue studiile in anul 2020/2021. Compania ofera internet gratuit pentru toate scolile care fac parte din programul „Scoala din valiza”. SIM-uri pentru tabletele donate vor oferi elevilor trafic gratuit de date mobile pentru accesarea platformei www.scoaladinvaliza.ro. Elevii pot accesa continutul altor platforme educationale precum www.manual.edu.ro, www.lectii-virtuale.ro si www.profesoronline.ro. Mai mult, elevii cat si profesorii din reteaua Vodafone au primit acces gratuit la internet pentru aceste platforme.

Campania continua pana pe data de 15 octombrie 2020

Campania „Impreuna nu lasam niciun elev in urma” va continua pana pe 15 octombrie. Donatiile stranse vor fi stranse utilizate pentru extinderea programului „Scoala din Valiza” catre mai multi elevi si profesori din zonele rurale ale Romaniei carora le lipsesc mijloacele pentru educatia digitala.

Toti utilizatorii serviciilor de telecomunicatii pot contribui in continuare la aceasta initiativa comuna prin donatii SMS la 8846. De asemenea, utilizatorii serviciilor Vodafone poti dona direct din creditul existent in extraoptiunea cartelei prepaid. Mai multe informatii despre campanie pot fi accesate direct de aici.

Scoala din Valiza

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button