GamingPC&ConsolesȘtiri IT

3DSen a ajuns pe Steam

Acum ai 2D în 3D

Jocurile de pe Terminator erau minunate la vremea lor, dar dacă ar fi să le joci acum pe un televizor modern, sau mai rău, pe un monitor, parcă nu arată la fel de bine. Faptul că sunt redate în fidelitate perfectă, fără nici un fel de artefact de imagine provocat de semnalul analogic sau de tubul catodic, scoate la iveală limitările jocurilor acestora. La urma urmei, unele erau create și cu 34 de ani în urmă.

Dar pentru asta există acum o soluție chiar pe Steam, 3DSen. Fanii emulatoarelor probabil au auzit de el de ceva timp, fiind în dezvoltare de 5 ani de zile, dar zilele trecute a ajuns pe serviciul de distribuție al celor de la Valve, ceva ce nu vezi prea des pentru un emulator de jocuri.

Și ce face? Transformă toate sprite-urile bidimensionale dintr-un joc de Terminator în elemente tridimensionale, predominant voxeli. Procesul nu funcționează pentru toate jocurile, doar pentru cele care sunt direct validate de către dezvoltatorul emulatorului. Deocamdată lista include doar 70 de titluri. Clipul de mai jos se descurcă destul de bine la a exemplifica ideea.

3DSen vine în două variante, una standard pentru cei cu ecrane bidimensionale, și una gândită special pentru cei care au dispozitive VR. Emulatorul nu este gratuit, chiar trebuie să dați bani pe el, iar de unde luați ROM-urile este o problemă ce rămâne să o rezolvați voi și Nintendo. De asemenea, este în Early Access și va  rămâne acolo până ce sunt adresate câteva probleme.

[Steam]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button