PC

3D Xpoint nu este ieftin, prețul pentru SDD-ul Intel Optane a fost dezvăluit

De câțiva ani Intel ne tot amenință cu lansarea SSD-urilor bazate pe tehnologia 3D Xpoint. Primele modele în sfârșit ajung pe piață, sub forma seriei Intel Optane, iar prețurile sunt în sfârșit cunoscute.

DC P4400X, în varianta de 375GB, este primul model scos la vânzare, fiind disponibil acum pentru segmentul Enterprise. De ce Enterprise? Fiindcă are un preț recomandat de 1520 de dolari. Vă puteți imagina că un utilizator de rând nu ar fi tocmai dornic să cheltuiască atât de mult pe un SSD de doar 375GB, chiar dacă oferă o performanță mult mai bună decât memoria NAND tradițională.

Cu această ocazie a mai fost dezvăluit și faptul că Intel se așteaptă ca DC P4400X să aibă o durată de viață de 30 de rescrieri complete zilnice pe parcursul a 5 ani, sau 3 ani în cazul celor lansate în primul val. Modele de capacitate mai mare, mergând până la 1.5TB, precum și variante cu suport pentru formatu U.2 vor fi disponibile pe parcursul următoarelor luni. Variante construite pentru a fi introduse în slotul de memorie vor fi lansate abia în 2018.

Priviți totuși partea bună. Dacă SSD-urile Optane vor fi acceptate de segmentul Enterprise, atunci volumul de producție va crește, tehnologia va evolua, iar prețul va scădea poate suficient de mult cât să aibă sens realizarea unei variante pentru publicul larg.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button