CommunityMORERSS PaginaDeMedia

3D printing – Cum poti avea o locuinta in 24 de ore

Ca-n Minecraft, doar ca e pe bune

Mighty Buildings este o companie din California care se pricepe de minune la 3D printing. Si nu printeaza jucarii sau alte nebunii, ci case.

Fie ca sunt case in adevaratul sens al cuvantului sau containere modulare, compania si-a dezvoltat propriul material si propria tehnologie pentru 3D printing, astfel incat exteriorul unei case de 32 de metri patrati este construit in aproape 24 de ore.

Materialul special pentru 3D printing

Secretul consta intr-o substanta sintetica numita  Light Stone Material. Aceasta se intareste la contactul cu lumina UV. Materialul este suficient de puternic pentru a-si sustine propria greutate in cazul printarii de grinzi sau alte elemente orizontale, fapt care simplifica procesul crearii de obiecte solide.

Compania planuieste sa ofere mai multe posibilitati de design, dar, momentan, se rezuma la case cu exterior curbat, ca o scoica, pentru a demonstra flexibilitatea si eficacitatea materialului. Procesul este relativ simplu. Se printeaza modelul peretilor, de la design-uri simple si de baza la modele decorative complexe. Intrucat procesul are loc in spatiu inchis, dispozitivul de 3D printing absoarbe reziduurile si particulele de praf pentru a le folosi intr-un amestec destinat printarii urmatorului obiect.

3D Printing

In interiorul zidurilor, scheletul este umplut cu o spuma speciala, care retine caldura mai bine decat traditionalii pereti din lemn sau izolatia cu fibra de sticla. Compania foloseste metoda aceasta din dorinta de a respecta cele mai inalte standarde de mediu, in special pe teritoriul Californiei.

Ne descurcam cu ce avem

Cand vine vorba de o casa propriu-zisa, Mighty Buildings printeaza portiunea principala, adica zidul curbat, urmand sa adauge tavanul si peretele din spate in 2021. Astfel, anul viitor, compania iti va printa la foc automat aproape 80% dintr-o casa mare.

Pe de alta parte, containerele modulare sunt construite integral, inclusiv cu ferestre, dar necesita o fundatie si integrarea utilitatilor direct la locul cu pricina. Pe langa acestea, in 2021, compania va printa si expedia si componente pentru alte tipuri de locuinte, dar ele vor trebui aduse la locul dorit si asamblate acolo.

3D printing

Mighty Buildings nu are voie momentan sa iti tranteasca o casa cum, cand si unde vrei tu. In California, standardele de mediu sunt foarte riguroase, iar producatorii au trebuit sa discute indelungat cu reprezentantii agentiilor de mediu. Asa ca o casuta sau un container modular pot fi printate si instalate mai degraba intr-o curte, ca o extensie pe langa resedinta principala a unei singure familii, in stil accesoriu – Accessory Dwelling Unit (ADU).

Pentru ca materialul folosit rezista bine in fata schimbarilor de temperatura, Mighty Buildings planuieste sa ofere case printate 3D si in alte regiuni ale Statelor Unite.

Ca si posibilitati, Mighty Buildings ofera pentru moment 6 configuratii diferite, plecand de la un spatiu de 32 de metri patrati cu pretul de 100 de mii de dolari, ajungand pana la un spatiu cu trei dormitoare si doua bai de 285 de mii de dolari. In plus, doritorii isi pot alege culoarea si textura preferata

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button