MORE

Un nou crypto-locker – Windows 10

Compania Microsoft a fost destul de tacuta cand vine vorba de Windows 10 si acuzele aduse la poarta corporatiei cum ca sistemul de operare este nimic altceva decat un spyware glorificat.

In urma cu cateava zile, Bitlocker, un utilitar de criptare a disc-ului a incetat brusc sa mai mearga dupa noul update facut de Microsoft pentru Windows 10 pentru un numar alarmant de oameni.

Bitlocker refuza sa functioneaze daca il activezi manual pe un disc auto-criptat folosind ceea ce se numeste hardware-accelerated encryption, acest gen de criptare intrand in conflict cu Bitlocker, din pacate acest mic bug se intampla doar pe ultima versiune de Windows 10, mai exact cea din noiembrie 2015 10586/1511.

Acest update afecteaza un numar destul de mare de ultizatori, care chiar doreau sa foloseasca flash-urile auto-cripatate pe Windows 10. O solutie frustranta este sa instalezi o versiune mai veche a sistemului de operare de la zero, sa dai drumul la Bitlocker cu hardware encryption si incet, dar sigur, sa instalezi manual update-urile pana la versiunea 1511 folosind Windows Update.

Microsoft au raspuns acestei probleme, cu un nou patch numit KB3116908, care dupa cum era de asteptat nu a rezolvat nimic, ba mai mult, cativa useri s-au trezit cu datele criptate si in imposibilitatea de a le mai putea accesa.

Cat despre declaratia Microsoft, aceasta suna cam asa:

Windows este singura platforma care s-a angajat fata de utilizatorii sai sa investigheze problemele raportate de securizate, si proactiv sa actualizeze dispozitivul impactat pe cat de rapid cu putinta. Recomandam clientilor sa foloseasca Windows 10 si Microsoft Edge pentru cea mai buna protectie. Polita noastra standard este sa oferim solutii prin programul nostru curent de Update in fiecare marti. Microsoft

Articole asemanatoare

Back to top button