MORE

Tech tats sunt tatuajele perfecte pentru oricine!

Ai vrea sa iti faci un tatuaj, dar totusi nu esti pe deplin hotarat? Te tenteaza un anumit model dar nu crezi ca o sa iti mai placa mai tarziu? Ce ar fi daca aceasta arta s-ar combina cu sanatatea? Tehnologia a creat Tech tats, tatuajele temporare care iti monitorizeaza starea de sanatate si care pot dezvalui si locul in care te afli.

Tech tats sunt tatuajele care imbina utilul cu placutul fiindca iti indeplinesc si dorinta de a purta unul pe piele, dar au grija si de sanatatea ta. Acestea sunt create putin mai in relief fata de cele obisnuite, deoarece contin componente electronice, printre care un microcontroller si lumini cu LED-uri.

Compania CEO Ben Lamm le-a denumit „the new wearable”, avand in vedere ca acestea pot fi o versiune buna pentru aparatele care iti urmaresc exercitiile fizice zilnice. De asemenea, acestea pot detecta daca esti stresat, iti pot monitoriza tensiunea arteriala si ritmul cardiac, dar si temperatura corpului.

Un alt avantaj al acestor tatuaje este faptul ca iti poti urmari copilul in locuri aglomerate. Totodata, poate sa iti plateasca ceea ce cumperi de la Apple sau Samsung. Lamm considera ca sunt excelente si in armata, pentru a monitoriza starea soldatilor si a vedea unde se afla mereu.

Deocamdata, Tech tats sunt in proiect de dezvoltare. La acest plan mai lucreaza si cei de la UC San Diego, care au produs tatuajele capabile sa transforme transpiratia in electricitate, dar si un grup de oameni de stiinta coreeni specializati in acest domeniu.

[TECHTATS]

 

Articole asemanatoare

Back to top button