MORE

Telefoanele viitorului vor consuma aproape zero electricitiate

Una din problemele cele mai mari pentru toate dispozitivele mobile contemporane este autonomia. Simplu spus, este groaznica, iar o mare parte din vina pica pe ecranele care consuma foarte multa energie, motiv pentru care de obicei toata lumea le tine cu luminozitatea la minim. Telefoanele viitorului propun o alta abordare cand vine vorba de consumul energetic.

Din fericire, exista companii ca Bodle Technologies care incearca sa inlocuiasca tehnologia curenta cu una mai economica, dar fara sa degradeze calitatea imaginii, cum e-paper.

Tehnologia dezvoltata de Bodle este bazata pe un material care isi poate schimba starea fizica folosind foarte putina energie, dar oferind un grad mare de luminozitate vizibila chiar si cand este in directa concurenta cu soarele. Cea mai mare parte din tehnologie este momentan secreta, compania mentionand doar ca functioneaza prin trimiterea de impulsuri electrice catre straturi transparente si flexibile.

Bodle lucreaza acum cu mai multe companii mari pentru dezvoltarea acestei tehnologii si implementarea sa in produse comerciale. Nu se stie cand va iesi pe piata primul telefon, tableta, sau smartwatch care sa se foloseasca de aceasta tehnologie, dar ar trebui sa fie sesizabila aparitia sa, pentru ca nu va mai trebui sa cautati incarcatorul in fiecare seara. Ramane de vazut daca marile companii vor adopta sau nu aceasta tehnologie atunci cand ea va deveni … main stream sa zicem.

[University of Oxford]

Related Articles

Back to top button
Close
Close