Știri ITTECH

26,2 terabiți pe secundă, noul record de viteză pe Internet

Infinera, o companie specializată în transferul de date, a declarat recent că a reușit să depășească viteza de 26 de terabiți pe secundă într-o transmisie de date pe Internet care a folosit un cablu suboceanic numit Marea. Acesta se întinde de la Virginia Beach, Statele Unite până în Balboa, Spania, având o lungime de aproximativ 6600 de kilometri și este deținut de Facebook, Microsoft și o companie numită Telxius. În interiorul cablului sunt opt ​​perechi de fibre optice, fiecare pereche acționând ca un drum cu dublu sens pentru transferul de date.

Viteza record atinsă de Infinitera, de 26,2 terabiți pe secundă, este cu 20% peste capacitățile obișnuite ale fibrei optice, iar pentru aceasta compania a trebuit să folosească o serie de proceduri complexe de manipulare a luminii care poartă datele prin cabluri.

Geoff Bennett, director de tehnologie în cadrul companiei, a spus că ce face Infinera este să „pună lumina în fibra optică”. Pentru a ajunge la noul record, Bennett a declarat că s-au cocentrat pe două principii de lucru. Mai întâi, au pus în aplicare „mai multe lungimi de undă pe un singur cip optic, astfel încât să putem strânge împreună lungimile de undă individuale și să obținem mai multe lungimi de undă pe fibră”, după cum explică el. „A doua parte este că fiecare lungime de undă este transmisă ca un set subpurtător care permite și o spațiere mai strânsă”, a mai declarat Bennett.

Astfel, în timp ce cablul oceanic Marea, componenta fizică a transferului, a rămas aceeași, a fost mărită cantitatea de date care puteau fi transmise prin el într-o anumită perioadă de timp.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button