Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

16 milioane de dispozitive mobile afectate de malware in 2014

/
/
/
/
image
img

Hackerii continua sa-si indrepte atentia catre dispozitivele mobile, lucru care a dus la o crestere a „infectiilor” care afecteaza informatiile personale pe parcursul anului trecut. Conform unui raport de securitate intocmit de catre Alcatel-Lucent, infectiile de tip Malware pe dispozitivele mobile au crescut cu 25 de procente in 2014, spre deosebire de 20 de procente din 2013. La nivel global, aproximativ 16 milioane de dispozitive au fost infectate de catre softurile malitioase folosite de „criminalii cibernetici”.

Capture21

Raportul celor de la Motive Security Labs ne arata ca in acest moment rata de infectie este de 0.68 procente pe dispozitivele mobile. Infectia de tip Spyware, care este in crestere, se propaga sub acoperirea unor aplicatii, care odata instalate, strang informatii vitale despre utilizator. Spyware-ul urmareste locatia utilizatorului, si trimite coordonatele catre un server unde acestea sunt pastrate, monitorizeaza apelurile primite si efectuate, la fel si sms-urile, email-urile si navigarea pe internet.

Capture15

In raport, se poate observa cum Android si Windows au cate 50-50 rata de infectare. Infectiile din top 3 sunt Adware.Uapush, Trojan.Ackposts si SMSTracker. Toate acestea afecteaza dispozitivele cu Android.

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar