MORE

15 camioane robotizate au parcurs Europa

In ultimele zile o flota de roboti a circulat prin Nordul Europei, dar in loc sa imprastie teroare ca in filme, au adus un sentiment de speranta ca in viitor vom avea un trafic de marfuri mult mai eficient si mai bine organizat.

European Truck Platooning Challenge a fost un eveniment organizat de guvernul Olandei pentru a demonstra cat de eficient poate sa functioneze o flota de camioane care sunt conduse de un sistem automatizat, nu de soferi umani. Desi, pentru a preveni orice fel de incident, observatori umani erau la bordul acestor camioane.

Rezultatul a fost destul de impresionant. 15 camioane plecand din diverse puncte din Europa, cu destinatia Rotterdam. Si dupa cum puteti vedea din harta de mai jos, nu a fost un drum mic pentru unele din camioane.

harta camioane

Camioanele au fost facute de companiile: IVECO, MAN, Daimler, Scanica, Volvo si DAF, toate ajungand aproape in acelasi timp la linia de sosire, unde a avut loc si o festivitate cu prilejul reusitei.

Se spera ca aceasta demonstratie va avea ca efect popularizarea conceptului de-a avea flote de astfel de camioane automatizate cutreierand prin continent.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button