TECHPC

Un procesor din seria Rocket Lake, i7-13700k a fost deja overclockat până la 6 GHz

Autor: Matei Pană

Niște screenshot-uri provenite dintr-o sursă anonimă care circulă pe internet arată un procesor i7-13700K care a ajuns la 6 GHz cu toate cele opt nuclee de tip performance și cu modul hibrid dezactivat (ceea ce înseamnă că nucleele de tip efficiency nu au fost folosite). În cazul de față, procesorul a atins un scor de 983 în testul single-core (cu un singur fir de execuție) de la CPU-Z. Între timp, testul multi-core a reușit să scoată un scor de 7814 puncte. Captura de ecran arată un voltaj e 1.421V și o temperatură între 25 și 37 de grade Celsius, lucru care indică faptul că screenshot-ul a fost făcut post-test.

Core i7 13700K 6 GHz

Un al doilea test este făcut pe același procesor, dar pe o placă de bază diferită și cu toate nucleele activate, însemnând un număr total de 16 nuclee active. Nucleele de tip performance au atins 5.8 GHz, în timp ce nucleele de tip efficiency au ajuns la 3.7 GHz. La acest test, procesorul a atins un scor de 947 de puncte în testul single-core și scorul de 12896 de puncte în testul multi-thread. Temperatura este aici între 28 și 38 de grade Celsius la 1.5V (aceasta fiind, din nou, temperatura de după test).

Pe internet circulă și un al treilea test, postat pe Twitter de către utilizatorul @esperonslaie, despre care nu putem ști dacă este de asemenea autorul primelor teste, dar o posibilitate există deoarece capturile de ecran arată similar. Acesta a obținut în stress test-ul din Cinebench 5.9 GHz și 1.445V, la o temperatură de 85 de grade Celsius, temperatură care de data asta a fost înregistrată în timpul testului.

13700K 5.9 GHZ

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button