Știri IT

10 tendințe în tehnologia creativă: studii de caz spectaculoase realizate de companii care vin la iCEE.fest săptămâna viitoare

Cei aproape 200 de experți și speakeri internaționali care vin la București săptămâna viitoare, pe 14 și 15 iunie, vor prezenta publicului iCEE.fest nu doar cele mai noi tendințe în digital, ci si modul în care tehnologia este folosită pentru amplificarea creativității si a interacțiunii consumatorilor cu brandurile.

Printre participanții internaționali se remarcă Gerd Leonhard, autorul celebrei cărți “Technology vs. Humanity”, David Scheider, co-autor al comediei “The Death of Stalin”, futuristul Simon Gosling, Brian Wong, cel mai tânăr antreprenor din digital & tech care a primit finanțare si autor al cărții “The Cheat Code” sau Grant Sabatier – un milionar in bitcoin si promotor al metodelor alternative de economisire.

Iată 10 tendințe interesante în tehnologia creativă, exemplificate cu tot atâtea studii de caz realizate de companiile care vor avea prezentări pe scenele festivalului.

1. Granița dintre real si virtual dispare
Noile tehnologii permit ca un gamer să concureze, pe bune, cu un pilot de curse în timp real. Iată o nebunie tehnică si creativă realizată de Unit 9. Aceeasi companie a creat si alte proiecte spectaculoase precum cel în care apa a “prins viață”.
Unit9 va fi pe scena iCEE.fest în a doua zi a festivalului, pe 15 iunie, pe Upgrade Stage.

2. Experiențe interactive de gaming si entertainment în AR, combinate si cu televiziunea “tradițională”
În curând, vom putea privi show-uri si competiții sportive pe masa din sufragerie. Acesta este un proiect spectaculos al celor de la Rewind, pentru Redbull, despre care vor povesti reprezentanții companiei tot în a doua zi a festivalului, 15 iunie, pe Upgrade Stage.

3. Realitatea mixată, cu elemente combinate de AR si VR
Filmările volumetrice produc “magie multidimensională”, despre care vom putea afla mai multe detalii de la Simon Windsor, Co-fondator & Director al Dimension Studio, în data de 15 iunie, la Upgrade Stage.

4. Integrarea publicului în film: “Ghost in the shell” – o experiența VR, de la REWIND
Pentru realizarea ”Ghost in the shell”/ VR, REWIND a colaborat cu Oculus, Paramount și Dreamworks. Rezultatul? Noțiunea de “spectator” se schimbă: publicul poate fi parte din acțiune.
Despre această tendință va povesti Oliver Kibblewhite, Head of Special Projects la REWIND, care va fi prezent la București pe 15 iunie, la Upgrade Stage.

5. Arta tridimensională, în realitate virtuală: Phelps Vs. Shark, de la Discovery VR
Discovery și artistul Wesley Allsbrook au combinat Realitatea Virtuală, arta și știința, pentru a descrie momentul în care cel mai important înotător al tuturor timpurilor, Michael Phelps, se confruntă cu cel mai puternic prădător al oceanelor. Cory Key, VP of Interactive & VR la Discovery Agency, va prezenta această aventură la Upgrade Stage, în data de 15 iunie.

6. Producții grandioase pentru captarea atenției consumatorilor
Produsă de regizorul spaniol Pedro Martin-Calero, BBH London a creat o poveste care i-a adus alături pe Maradona, Cafu, Effenberg și Vicente del Bosque. Toate acestea, în pregătirea Campionatului Mondial de fotbal din Rusia.
Doi reprezentanți ai BBH London, Lucian Trestler, Strategy Director & Melanie Arrow, Entertainment Lead și Strategy Director, vor fi pe scena Upgrade de la iCEE.fest, în data de 15 iunie.

7. Experiențele “extreme” nu mai implică riscuri. The Slide: o vedere 360°/ VR, de la Happy Finish
The Shard este cea mai înaltă clădire din Marea Britanie, atrăgând vizitatori din întreaga lume.
Happy Finnish a dorit să îmbunătățească vederea deja spactaculoasă, adăugând elemente de Realitate Virtuală. Daniel Cheetham, Global CEO la Happy Finish, va povesti dacă experimentul a fost unul reușit și care a fost impactul asupra publicului.

8. Interacțiunea directă cu produsele, înainte de achiziție, e posibilă acum prin tehnologiile AR
Telefoanele smart și tabletele pot funcționa, prin realitate augumentată, ca o oglindă interactivă. Asta poate fi o veste foarte atractivă pentru cei care adora oglinzile. Jonathan Chippindale, Co-fondator & Chief Executive la Holition, va vorbi despre această tendință pe scena Upgrade de la iCEE.fest, în data de 14 iunie.

9. Într-o lume dominată de social media, real-time marketingul este în creștere
Un exemplu ar fi elementele din social media cu efect direct în prețul produselor: Campania Hungerithm, de la MediaCom – cu un algoritm care monitorizează starea de spirit online, Hungerithm e o campanie care a obținut 67% rată de creștere a vânzărilor. O idee premiată cu Gold, la Cannes Lions, despre care va povesti la iCEE.fest, în data de 14 iunie, chiar Ben Phillips, Global Head of Mobile la MediaCom.

10. Umorul si curajul funcționează în continuare
Tehnologia nu oferă soluții pentru orice. Uneori, e suficient umorul si curajul. În acest sens, campania celor de la BBH London pentru ABSOLUT nu are nevoie de prea multe comentarii. O găsiți pe net și vă puteți da cu părerea despre ea în cadrul festivalului.

Interactive Central and Eastern Europe Festival – iCEE.fest – se va desfășura la București săptămâna viitoare, în zilele de 14 și 15 iunie. Agenda este plină ochi de vorbitori care mai de care. Toate detaliile despre bilete disponibile, program și speakeri le găsiți pe site-ul oficial al evenimentului.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button