GAMING

10 cadre de banda desenata, reprezentand 10 ani de World of Warcraft

Zece ani de World of Warcraft au fost transpusi in zece cadre cu benzi desenate de catre Dark Legacy Comics, un studio care are aceeasi varsta cu jocul sus-amintit. Benzile lor desenate rezuma povestea din joc, marcata de doua sentimente contradictorii – dragostea si ura.

Fiecare cadru portretizeaza un an din istoria jocului. In 2004 era o placere sa te joci, iar nemultumirile erau nesemnificative, referindu-se, de exemplu, la durata efectelor diferitelor potiuni. In cadrul marcat cu anul 2005, era o placere sa explorezi alaturi de prieteni, dar un chin groaznic sa mori in flacari. In 2006, placerea a ramas aceeasi, insa ura a fost redirectionata catre ceilalti jucatori care mureau incontinuu arsi de vii. In 2007, placerea a fost neschimbata, insa s-a modificat grupul-tinta – prietenii au devenit „prieteni competenti”-, iar ura a fost indreptata impotriva „idiotilor” pe care trebuia sa-i cari in spinare, ca sa simti cat de cat ca te distrezi jucandu-te.

In 2008, grupul-tinta a suferit noi modificari – era o placere sa joci alaturi de oameni care stiau cu ce se mananca WoW, iar ura a fost directionata spre cei aflati la nivelurile inferioare. In 2009, dragostea fata de joc a devenit extrem de egoista – era o placere sa nu dai gres-, iar la polul opus se afla ura fata de asalturi.

In 2010, dragostea a devenit egoista – te iubeai pe tine si atat, iar de urat ii urai pe toti ceilalti. In 2011, sistemul de abonare a fost anulat si asa au disparut si dragostea, si ura.

In 2012, lucrurile au inceput sa se miste, dragostea fiind indreptata spre continutul casual, iar ura spre elitisti. In 2013, plutea in aer dragostea fata de vechii prieteni si ura fata de noii smecheri. In 2014, ne-am intors de unde am plecat – dragostea de joc si ura fata de problemele minore. Ce urmeaza?

wow 1

wow 2

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close