Telefoane

1 din 4 posesori de smartphone petrece 7 ore din zi pe telefon

Counterpoint a publicat niște date interesante despre folosirea zilnică a telefonului mobil. Conform cercetătorilor, jumătate din utilizatorii de telefoane inteligente petrec peste 5 ore pe zi pe dispozitivele lor mobile, cu 26% dintre aceștia petrecând mai bine de 7 ore. Suma cheltuită într-un singur an pe aparatură de telefoane mobile inteligente în toată lumea depășește 370 miliarde dolari.

Counterpoint a publicat o analiză amănunțită a câtorva cifre pe care compania le-a colectat. Conform analiștilor, utilizatorii din țările în curs de dezvoltare tind să stea cu ochii în telefon o perioadă mai lungă de timp decât utilizatorii din țările dezvoltate. De exemplu, 55% din utilizatorii din Malaysia petrec mai bine de 5 ore, în timp ce 43% din Japonia pretinde că acordă doar 3 ore pe zi dispozitivului mobil.

Cele mai multe activități de pe un smartphone sunt navigarea pe internet, practicată de 64% dintre cei intervievați, urmată de gaming (62%), convorbiri telefonice (55%) și servicii de mesagerie (54%), fără să menționeze vreun serviciu anume, adică ar putea fi incluse aici atât sms-urile clasice, cât și mesaje transmise prin iMessage, Facebook Messenger, etc.

Înlocuirea telefonului mobil poate fi un procedeu anevoios, dar piața în curs de dezvoltare împinge spre o perioadă mai scurtă de timp. La nivel global, telefoanele sunt schimbate în medie o dată la 21 luni, Mexico având o medie de 18 luni. La polul opus este din nou situată Japonia, care preferă să aștepte mai bine de 2 ani (26 luni, mai precis) înainte de a trece la un nou dispozitiv.

Prețul telefonului este de asemenea un factor important, iar Counterpoint a măsurat și asta. Normal, piețele dezvolate tind să cheltuie mai mulți bani pe telefon – Arabia Saudită, Australia și Germania sunt țări unde jumătate din posesorii de telefoane inteligente sunt dispuși să plătească peste 400 dolari pentru un telefon.

O treime dintre ei sunt dispuși să plătească chiar și peste 500 dolari. India este țara unde doar 5% ar plăti atât de mult. Totuși, 5% dintre indieni înseamnă mai mult sau mai puțin același număr de oameni ca jumătate din nemți, australieni și arabi la un loc.

Metodele de plată digitală și aplicațiile de tip portofel se dovedesc a fi populare în Asia de Est, 45% din utilizatorii din Malaysia și Tailanda folosind cel puțin un astfel de serviciu.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button